به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، سید جلال الدین ترابی صبح یکشنبه در جلسه تبیین قانون تعیین تکلیف چاه های غیر مجاز که در محل سالن طرح و توسعه این شرکت با حضور تمامی مدیران امور آب شهرستانهای استان برگزار شد، افزود: در این راستا چاه های غیرمجاز موجود در زمینهای کشاورزی سراسر استان شناسایی، ساماندهی و تعیین تکلیف می شوند.
وی ادامه داد: بر اساس تکلیف وزارت نیرو تمامی چاه های غیرمجاز که از قبل از سال 85 حفر شده اند شناسایی شده و به منظور جلوگیری از برداشت غیر مجاز آب و ساماندهی استفاده از آن در جهت گسترش آبیاری تحت فشار و مجوز بهره برداری دریافت خواهند کرد.
ترابی با اشاره به اینکه شرط صدور مجوز برای چاه های غیر مجاز عدم قرارگیری در حریم چاه های مجاز دیگر، دارا بودن پتانسیل و ظرفیت برای برداشت در آن منطقه و عدم قرارگیری در دشت های ممنوعه از جمله شروط اولیه صدور پروانه است، اظهار داشت: شرط اجرای آبیاری تحت فشار با صدور مجور برای ان چاه ها موجب می شود علاوه بر اینکه برداشت آب با نظارت و بهینه انجام شود، صرفه جویی نیز تحت مدیریت قرار گیرد.
این مسئول تاکید کرد: توجه به برداشت غیرمجازو غیر ضروری آب در دشت های استان از اولولت های این شرکت است و به همین منظور تمامی اکیپ های گشت و بازرسی این اداره در سراسر استان بسیج شده اند تا تکلیف این چاه ها را مشخص کنند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: کنترل هوشمند چاه های مجاز و نصب کنتور در این چاه ها از دیگر برنامه های آتی این شرکت است.
ترابی خاطرنشان کرد: شش دشت ممنوعه در آذربایجان غربی وجود دارد که حفر هرگونه چاه و برداشت غیر مجاز آب از سفره های زیر زمینی در آنها ممنوع می باشد.
وی یادآور شد: دشت های ارومیه، کهریز، قالقاچی، ممکان سلماس، خوی و کشمش تپه ماکو از جمله این مناطق می باشند.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آبهای زیرزمینی شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن تاکید بر تسریع شناسایی چاه های غیر مجاز و مکان یابی آنها گفت: با پیگیری های لازم در صورت وجود شرایط لازم برای چاه های حفر شده و عدم منع قانونی برای این چاه ها پروانه رسمی بهره برداری صادر می شود.
عزیز حسن زاد افزود: توجه به برداشت های غیر مجاز و هدایت و فرهنگ سازی برای استفاده از آبیاری های تحت فشار از اهداف شرکت آب منطقه ای به منظور کاهش اتلاف آب و صرفه جویی در این عرصه است.
وی ادامه داد: به منظور تعیین تکلیف چاه های شناسایی شده، اکیپ های این شرکت در تمامی شهرستانهای سراسر استان طی یک ماه اقدام به بازرسی و کنترل منطقه ای خواهند کرد.
حسن زاد یادآور شد: همچنین به منظور پیگیری و رسیدگی به شکایات مردمی و حل پرونده های مورد اختلاف نیز کمسونی مرکب از کارشناسان و قضات دادگستری تشکیل شده و به دعاوی در مورد آب بصورت خارج از نوبت رسیدگی خواهد نمود.
وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح و همراهی عمومی شاهد تعیین تکلیف تمامی چاه های غیرمجاز و همچنین چاه های مورد نیاز به پروانه بهره برداری به سرعت باشیم.
آذربایجان غربی دومین استان پرآب کشور به شمار می رود.
نظر شما